electrostimulare

Ce este ?

Electrostimularea musculara este una dintre cele mai cunoscute proceduri de  remodelare corporala si tonifiere, cu efecte majore asupra intregului corp. Ca procedura, aceasta a fost folosita initial in recuperarea musculara a astronautilor dupa intoarcerea din spatiu. Apoi a fost introdusa in spitale, cu functii multiple, in special in tratarea cazurilor de distrugere a nervilor, durere, reabilitare post-accident. In centrele de frumusete, aceasta tehnologie a ajuns la un nivel extreme de avansat, avand rezultate spectaculoase, devansand fitness-ul si chirurgia plastica.

Electrostimularea consta in utilizarea unui aparat care transmite musculaturii scheletice impulsuri electrice care produc o contractie pasiva. Microcurentii care sunt aplicati pe fibrele musculare stimuleaza muschii si ii pun in activitate, fara ca organismul sa oboseasca in vreun fel.

Electrostimularea este, de fapt, un fitness intensiv, expertii evaluand ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 3-4 ore de gimnastica fara intrerupere. Din acest motiv, efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar dupa prima sedinta pierzandu-se intre 1-2 centimetri (in cazul persoanelor cu un surplus mai mare de greutate). In plus, ca rezultat al tratamentelor de electrostimulare, muschii devin mai fermi iar grasimile sunt eliminate. In afara de tonifierea musculara si arderea grasimilor, care duc la o incredibila scadere in centimetri, electrostimularea creste metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei. Aceasta modalitate de fitness pasiv devine din ce in ce mai populara in intreaga lume, tinzand sa ia locul cu succes salilor de fitness sau aerobic, deoarece prin intermediul acestora, atat femeile cat si barbatii economisesc timp, nu depun efort iarrezultatele sunt vizibile foarte repede.

O sedinta de electrostimulare consta in aplicarea de electrozi pe piele, sustinuti de benzi elastice. Aparatul de electrostimulare genereaza impulsuri electrice, actiunea fiind deci in profunzime. Intensitatea, durata, amplitudinea si frecventa sunt reglabile, deci electrostimularea ofera posibilitatea programelor personalizate. Pozitionarea electrozilor este la fel de importanta. In functie de aceste variabile, cu electrostimularea puteti obtine programe personalizate: slabire, tonifiere, anticelulitic, drenaj limfatic, relaxare, marire sau tonifiere sani, conturare musculara.

Efectele electrostimularii

 • Inlatura grasimea nedorita si reda fermitate muschilor
 • Elimina celulita
 • Intareste si defineste musculatura
 • Reda elasticitatea pielii
 • Imbunatateste circulatia sanguina, elimina varicele in starea incipienta si stopeaza evolutia bolii varicoase in stadii avansate
 • Ajuta in tratamentul artritei si al reumatismului
 • Inlatura stresul si durerile musculare
 • Creste tonusul general, si buna dispozitie, pentru ca electrostimularea creste confortul fizic si elimina stresul acumulat.

Recomandari

O sedinta de electrostimulare dureaza 45 de minute, timp in care muschii sunt lucrati cu contractii de diverse intensitati. Primele efecte vizibile apar cel tarziu dupa a treia sedinta, iar dupa 12 sedinte se poate vorbi de o slabire in centimetri remarcabila. Dupa un tratament de aproximativ 25 de sedinte se obtine un efect similar cu cel din urma unei liposuctii . Este foarte important ca aceste sedinte sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana. Dupa ce ati obtinut rezultatele dorite, este suficienta o sedinta pe saptamana pentru intretinere.

Nu este recomandat sa faceti electrostimulare daca:

 • Sunteti insarcinata
 • Suferiti de boli cardiace grave sau aveti stimulator cardiac
 • Aveti tije metalice

 
website design - H A S S